• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 1 червня - Міжнародний день захисту дітей.

1 червня - Міжнародний день захисту дітей.

2018-06-01

/Files/images/фото526 (1).jpg

/Files/images/фото526 (2).jpg

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей –‒ прекрасне свято радості та надії.Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.
Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. За однією із версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів-драконів), яке якраз припала на 1-ше червня. Завдяки щасливому випадку цей день збігся із часом проведення «дитячої» конференції в Женеві.
Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей саме першого червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році.
ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності.
У Міжнародного дня дітей є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки ‒ червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, ‒ це символ нашого загального дому./Files/images/фото526.jpg
В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.
Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
Сьогодні в нашому садочку відбулося свято «Хай щастю дитини не буде кінця», приурочене до Дня захисту дітей. Найкраща пора у житті людини – це дитинство. Для нього характерні пустощі, ігри та розваги. Вихователь Морозова Л.П., інструктор з фізкультури Жмуйдіна М.О. та вихователі підготували та провели з дітьми різноманітні ігри, змагання. Діти веселились, грали з м’ячем, малювали малюнки на асфальті. В кінці свята дошкільнята отримали повітряні кульки, цукерки та пам’ятні медалі про свято.

/Files/images/фото526(3).JPG

/Files/images/фото526(5).JPG

/Files/images/фото526(2).JPG

/Files/images/фото526(7).JPG

/Files/images/фото526(8).JPG

/Files/images/фото526(9).JPG

/Files/images/фото527(1).JPG

/Files/images/фото527.JPG

А маленькі вихованці групи раннього віку №11 разом з вихователем Камишан І.П. "смугасті та щасливі " дарували своїм батькам свічечки щастя.

/Files/images/фото527(3).JPG

/Files/images/фото527(4).JPG

Що ж треба для щастя й усмішки дитини?
Щоб сонце ласкаве нас гріло щодня,
Оселя затишна і чуйна родина,
Мамина пісня щоб завжди жила.
Щоб зорі вночі у вікно зазирали,
Сади буйним цвітом цвіли навесні,
Пташки від зорі до зорі щебетали,
Бажання збувались великі й малі.

/Files/images/фото527(5).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 145

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.